Ribollita Toscana

Du behöver

  • 20 g extra jungfruolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 bit fläsksvål
  • 80 g lök
  • 2 l vatten
  • 80 g morötter
  • 100 g selleri
  • torkad chili
  • färsk timjan
  • 350 g cannellinibönor (2 burkar)
  • 180 g skalade tomater
  • 250 g kål
  • 300 g grönkål
  • 300 g mangold
  • 220 g bondbröd, inte dagsfärskt
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Häll oljan I en stor kastrull och värm den.
  2. Hacka vitlök, morötter, selleri, gul lök, rosmarin, timjan, lite torkad chili och fläsksvålen och häll alltsammans i den varma oljan. Stek tills allt är mjukt.
  3. Tillsätt sedan 2 liter vatten, tomaterna, bönorna och grovskurna grönsakerna. Smaka av med salt och peppar. Låt soppan koka under medelsvag värme tills grönsakerna är mjuka .
  4. Skär brödskivorna i 2 cm tjocka skivor och klä insidan av en stor skål. Häll på soppan och låt stå och dra några minuter. Serveras varm eller rumstempererad.
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept