Shole Zard

Shole Zard
Foto: TV4

Rispudding med pistagenötter, mandel och saffran.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
7784 Saracco Moscato d'Asti
Det fruktiga söta vinet ger efterrätten en smaksensation. Man avslutar med kaffe och cognac.  

8 maj 2013
Visa mer

Du behöver

  • 3 dl basmatiris
  • 6 dl socker
  • 150 g smör
  • 1 msk saffran
  • 30 g mandel, finhackad
  • 1 msk rosvatten
  • 30 g pistagenötter
  • 10 g kanel, mald

Gör så här

  1. Blötlägg riset 3-4 timmar i vatten, skölj sedan riset ordentligt och häll det sedan i 10 dl kokande vatten på medelhög värme i 10 minuter, sänk sedan värmen och tillsätt socker och rör tills riset och sockret blir en massa (om det blir för tjockt kan ni hälla på ytterligare vatten).
  2. Lägg i smöret, saffranen, finhackade mandeln och rosvattnet och rör ordentligt och låt puttra i 30 minuter på lågvärme. Rör om då och då för att undvika att massan fastnar på grytbotten.
  3. Stäng av spisen och rör massan ordentligt. Låt den kylas ner i kylskåp.
  4. Servera i gröna eller genomskinliga skålar och dekorera med finhackade pistagenötter och kanel.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept