Revbensspjäll med coleslaw

Revbensspjäll med coleslaw
Foto: TV4

Dessa kryddiga revbensspjäll serveras med en smakrik vitkålssallad. Spjällen behöver marinera i ett dygn, så planera i god tid. Recepten kommer från USA. Kålsalladen kan även tillagas av rödkål. Servera spjällen med kålsalladen och pommes frites som tillbehör.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1,5 kg köttrikt revbensspjäll
  • Barbecuesås:
  • 2 dl tomatketchup
  • 1 dl vatten + 1 dl neutral olja
  • 2 msk vinäger
  • 2 tsk worcestershiresås
  • 2 msk gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk honung
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk senapspulver
  • 0,75 tsk chilipeppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 krm oregano
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 1 tsk liquid smoke essence
  • Coleslaw:
  • 7,5 dl finstrimlad vitkål
  • 1 morot, grovriven
  • 0,5 msk strösocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 tsk sellerisalt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 dl gräddfil

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser till barbecuesåsen i en kastrull och låt det koka i 10 minuter. Låt den kallna.
  2. Skär isär revbenen och lägg dem i en tjock plastpåse tillsammans med såsen. Låt det marinera 1 dygn i kylskåpet.
  3. Coleslaw: Lös upp sockret i vinägern och vispa därefter ner majonnäsen, kryddorna och gräddfilen. Blanda kålen med morötterna och vänd ner i såsen. Ställ det kallt över natten.
  4. Sätt ugnen på 200°. Ta upp revbensspjällen ur marinaden och lägg dem på ett galler över en långpanna. Stek 50–60 minuter tills köttet lätt lossnar från benen. Pensla ofta med marinaden under stekningen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept