Revbensspjäll i ingefära och honung

Revbensspjäll i ingefära och honung
Foto: TV4

Som omväxling har vi kryddat julspjället med ingefära och honung. Se till att du får tjocka spjäll så att de inte blir torra när du steker dem.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 3 tsk salt
  • 3 tsk ingefärspulver
  • 4 msk eller honung

Gör så här

  1. Förvärm ugnen, med långpannan i, till 250°. Torka av köttet, blanda salt och ingefära och gnid in spjället runt om.
  2. Lägg spjället med fettsidan nedåt i den förvärmda långpannan. Tillsätt inget matfett, utan låt spjällets eget fett smälta. Vänd spjället efter 25–30 minuter, ös då och då under stekningen.
  3. Stek i ytterligare ca 20 minuter och häll sedan bort fettet. Bre honung över fettsidan och glasera i ca 10 minuter, ös ett par gånger under tiden.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept