Revben BBQ med svamprisotto

Revben BBQ med svamprisotto
Foto: TV4

Det är både bekvämt och snabbt att använda färdiga såser och marinader. Färdigköpt BBQ-sås på flaska finns i många olika smaker. Välj din favorit och laga den här goda rätten!

27 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,5 kg tjocka revbenspjäll i portionsbitar
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 flaska BBQ-sås
  • 150 g färska champinjoner
  • olja att pensla med
  • Risotto:
  • 4 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lagerblad
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl avorioris
  • 1 dl vitt vin
  • 5-8 dl kycklingbuljong
  • 1 msk riven parmesanost
  • 1 msk smör
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • flagad parmesanost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Gnid in spjällbitarna med salt och peppar. Grilla dem vacker brynta i grillpanna eller stek dem. Pensla med BBQ-sås, lägg bitarna i en ugnssäker form och låt steka klara i ugnen. Det tar ca 25 minuter.
  2. Skär champinjonerna i tjocka skivor. Pensla dem med olja och grilla dem i grillpanna eller stek dem. Håll dem varma till servering.
  3. Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs schalottenlök, vitlök och lagerblad i olivolja. Tillsätt riset och låt fräsa i ytterligare någon minut. Slå på vinet och rör om tills det kokat in. Sänk värmen och tillsätt buljongen, lite i taget under omrörning. Koka tills riset är mjukt men fortfarande har en kärna kvar. Det tar ca 20 minuter. Ta kastrullen av värmen. Vänd ner parmesanost, smör, salt och peppar. Servera genast med champinjoner och spjäll. Bjud den BBQ-sås som är över till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept