Renskavsgryta med kantareller

Renskavsgryta med kantareller
Foto: TV4

Den här rätten är verkligen snabblagad! Kantareller är gott men du kan ta vilken svamp du vill. Renskav har en tydlig viltsmak. Vill du ha mildare skav, pröva älg eller hjort. Alla sorterna finns i små, behändiga paket i frysdisken.

14 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g renskav
  • smör till stekning
  • 1 gul lök
  • salt och malen vitpeppar
  • 50 g kantareller
  • 3 dl grädde*

Till servering:

  • kokt ris
  • Grönsaker
  • Gelé

Gör så här

  1. Tina renskaven till hälften och strimla den. Borsta av svampen och skär den i mindre bitar. Skala och hacka löken. Bryn renskaven på hög värme. Ställ sedan köttet år sidan och fräs löken.
  2. Häll kött och lök i en gryta. Krydda med salt och peppar. Fräs svampen och blanda ner den i grytan. Tillsätt grädden. Låt koka ihop några minuter. Servera med ris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept