Renskavsgryta med champinjoner

Renskavsgryta med champinjoner
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 600 g djupfryst renskav
  • 1 gul lök
  • smör till stekning
  • 1 liter färsk svamp (trattkantareller, kremlor, soppar)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 köttbuljongtärning
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 tsk kinesisk soja

Gör så här

  1. Skala, skiva och stek löken i smör. Rensa och skär svampen i stora bitar. Bryn den i smör.
  2. Blanda svampen med löken. Koka upp svamp- och lökblandningen med grädde, smula i en buljongtärning.
  3. Bryn renskaven i 3-4 omgångar i en het panna med smör. Krydda med salt och peppar. Häll ner renskaven i svampblandningen tillsammans med sojan. Låt puttra ihop en stund.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept