Renskav med rotsaker

Renskav med rotsaker
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Renskav med rotsaker

11 ingredienser

En smal och vild gryta som även passar bra att göra till flera. Lite riven pepparrot vid serveringen passar också.

Ingredienser

portioner
  • 1 palsternacka
  • 1 bit kålrot
  • 1 morot
  • 1 gul lök (liten)
  • 0,5 grönsaksbuljongtärning
  • 1-2 dl vatten
  • ca 100 g renskav
  • 3-4 enbär
  • salt
  • vitpeppar
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Tärna palsternacka och kålrot. Skiva moroten och löken tunt.
  2. Lägg alla grönsaker i en gryta, smula buljongtärningen över och slå på vatten. Krydda med salt, peppar och enbär. Sjud under lock tills kålroten är mjuk.
  3. Lägg i den halvtinade renskaven efter 10 minuter och låt den sjuda med tills grytan är klar. Strö på persilja och servera.