Renskav med rotsaker

Renskav med rotsaker
Foto: TV4

En smal och vild gryta som även passar bra att göra till flera. Lite riven pepparrot vid serveringen passar också.

26 januari 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 1 liten palsternacka
  • 1 bit kålrot
  • 1 morot
  • 1 liten gul lök
  • 0,5 tärning grönsaksbuljong
  • 1-2 dl vatten
  • ca 100 g fryst renskav
  • 3-4 enbär
  • salt och malen vitpeppar
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Tärna palsternacka och kålrot. Skiva moroten och löken tunt.
  2. Lägg alla grönsaker i en gryta, smula buljongtärningen över och slå på vatten. Krydda med salt, peppar och enbär. Sjud under lock tills kålroten är mjuk.
  3. Lägg i den halvtinade renskaven efter 10 minuter och låt den sjuda med tills grytan är klar. Strö på persilja och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept