Renskav med kantareller och potatisstomp

40 m
4
Renskav med kantareller och potatisstomp
Foto: Martin Löf
40 m
4

Du behöver

Renskav

  • 500 g fryst renskav
  • ca 200 g färska eller frysta gula kantareller
  • smör och olja, till stekning
  • 2-4 schalottenlökar
  • salt och nymalen svartpeppar
  • lingon, efter smak
  • 2-3 dl vispgrädde
  • örtsalt

Potatisstomp

  • ca 600 g potatis
  • en klick smör
  • grädde eller mjölk, efter smak
  • salt och nymalen svartpeppar, efter smak

Servering

  • rädisor, tunt skivade

Gör så här

  1. Tina renskaven. Skala och koka potatisen.
  2. Rensa och grovhacka kantarellerna, om de är frysta tina dem och häll bort allt eventuellt vatten.
  3. Stek olja och smör i en gryta. När smöret är nötbrunt lägg i renskaven och stek tills det får lite färg.
  4. Hetta upp mer smör i en stekpanna. Stek svampen tills vätskan har kokat in och svampen fått lite färg. Lägg sedan svampen åt sidan.
  5. Skala och hacka löken fint. Fräs mjuk och glansig i smör och lägg sen i kantarellerna. Blanda kantarell -och lökblandningen med renskaven. Krydda med salt och svartpeppar.
  6. Tillsätt lingonen men kom ihåg att spara några till garnering. Tillsätt grädden och låt koka ihop i några minuter. Tillsätt örtsalt, salt och nymalen peppar.
  7. Häll av kokvattnet från potatisen och börja ”stompa” potatisen i kastrullen med en potatisstöt. Blanda i smör, grädde/mjölk, salt och peppar efter tycke och smak.
  8. Servera renskaven med potatisstomp. Garnera med lite lingon och skivade rädisor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept