Renkött- och pepparrotsmörgås

Renkött- och pepparrotsmörgås
Foto: TV4

Detta är en perfekt kvällsmacka eller förrätt när det passar med en öl och snaps. Kanske som förrätt när det bjuds kräftor till varmrätt? Gör smörgåsarna i miniformat och de passar lika bra på ett buffébord.

2 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor kavring
  • bordsmaragarin
  • gröna sallatsblad
  • 1 tomat
  • 4 skivor rökt renkött
  • syltlök

Pepparrotsgrädde:

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk färskriven pepparrot
  • 4 råa äggulor
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Vispa grädden och smaksätt med pepparrot, salt och peppar.
  2. Smöra brödet. Fördela sallad, tomat och kött över brödet.
  3. Toppa smörgåsen med pepparrotsgrädde och en äggula. Avsluta med ett varv på svartpepparkvarnen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept