Raw pizza med nötost

4

Du behöver

  • Pizzabotten
  • 2 dl blötlagada ( i ca 3 tim) solroskärnor
  • 1 dl valnötter
  • 2 dl krossade linfrön
  • 2 tomater
  • 2 soltorkade tomter
  • 2 msk örter tex, oregano, basilika
  • 1 nypa havssalt

Nötost

  • 1 dl osaltade blötlagda (i ca 3 timmar) cashewnötter
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 kruka basilika
  • 1 krm svartpeppar, nymalen
  • 1 krm havssalt

Pizzatopping

  • 12 cocktailtomater
  • 5 st ruccolablad
  • 8 svarta oliver

Gör så här

  1. Pizzabotten: Lägg ner solroskärnorna i en mixer tillsammans med valnötterna och mixa ihop. Lägg ner linfröna i elektrisk kaffekvarn och mal dom till mjöl. Lägg ner linfrömjölet i mixerna med solrosfröna, tillsammans med tomerna, soltorkade tomterna, örterna och saltet. Mixa till en deglikande konsistens. Tillsätt lite vatten om det behövs för att få knivarna att snurra.
  2. Tryck ut botten i en rund form på en plåt klädd i bakplåtspapper. Torka botten i ugnen i 50-70 grader, i cirka 10 timmar. Skiva pizzabotten i bitar medan den fortfarande är fuktigt. Botten ska bli torr men behöver ej bli som kex.
  3. Nötost: Ta nötterna och sila bort blötläggningsvattnet. Lägg nötterna i en mixer och tillsätt olivolja, basilika, svartpeppar och salt. Mixa till en grön seg ostliknande massa. Bred på nötosten på pizzabotten och lägg på toppingen.
  4. Pizzatopping: Dela och torka tomaterna i ugnen i cirka 50-70 graderm i cirka 6 timmar. Lägg tomater, ruccola och oliver på pizzan och peppra.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept