Linfrökex

10

Du behöver

  • 3 dl linfrö
  • 2 dl gula linfrö
  • 1 dl vita sesamfrön
  • 2 dl pumpakärnor
  • 1 tsk havssalt
  • 1 tsk lantbuljong
  • 8 dl vatten

Gör så här

  1. Lägg alla frön i en bunke och häll på vattnet. Salta och lägg ner buljongen. Blanda runt. Låt blandningen stå i 4 timmar, tills det blir en guckig smet. (linfröna blir geggiga ) Bred ut smeten tunt på bakplåtspapper och torka kexen i ugnen på 70 grader i ca 8 timmar. Släpp ut fukten några gånger ur ugnen. Kexen ska bli snustorra.
  2. Kexen är inspirerade från raw food och då torkas dom i 47 grader i torkugn så att alla enzymer bevaras. Vanliga ugnen börjar på 50 så låt ugnsluckan stå på glänt
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept