Het mingelsallad med alger

Från Efter tio

Jag har helt slutat att koka vissa grönsaker som broccoli Det räcker att salta på broccolin lite så är dom som kokta. Att salta = att koka då blir dom mjuka och bevarar sin vackra färg. Vi äter ju med ögonen också.

28 augusti 2008
Visa mer
10

Du behöver

  • 20 gram aramealger
  • 2 zucchini
  • 1 fänkålsstånd
  • 1 broccolistånd
  • 6 ekologiska aprikoser
  • 1 dl torkade äpplebitar
  • 1 urkärnad chili frukt
  • 2 citrongräs
  • 1 citron
  • 2 nypor havssalt
  • Olivolja att ringla över
  • Blandad sallad tex, ruccola och frissésallad
  • Blommor till dekoration

Gör så här

  1. Blötlägg algerna i 10 minuter så dom blir mjuka. Sila bort vattnet.
  2. Skär långa remsor av zucchinin med en osthyvel och lägg dom i en bunke.
  3. Skiva fänkålen tunt och lägg ner den i bunken.
  4. Dela broccolin i små buketter ( spar stammen till morgondagens soppa ) och tillsätt.
  5. Skiva aprikoserna och finhacka chilin och citrongräset och blanda ner det i bunken tillsammans med äppelbitarna.
  6. Pressa över citronen och salta. Vänd runt och blanda ner algerna.
  7. Ringla över olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept