Het mingelsallad med alger

Jag har helt slutat att koka vissa grönsaker som broccoli Det räcker att salta på broccolin lite så är dom som kokta. Att salta = att koka då blir dom mjuka och bevarar sin vackra färg. Vi äter ju med ögonen också.

28 augusti 2008
10

Du behöver

  • 20 gram aramealger
  • 2 zucchini
  • 1 fänkålsstånd
  • 1 broccolistånd
  • 6 ekologiska aprikoser
  • 1 dl torkade äpplebitar
  • 1 urkärnad chili frukt
  • 2 citrongräs
  • 1 citron
  • 2 nypor havssalt
  • Olivolja att ringla över
  • Blandad sallad tex, ruccola och frissésallad
  • Blommor till dekoration

Gör så här

  1. Blötlägg algerna i 10 minuter så dom blir mjuka. Sila bort vattnet.
  2. Skär långa remsor av zucchinin med en osthyvel och lägg dom i en bunke.
  3. Skiva fänkålen tunt och lägg ner den i bunken.
  4. Dela broccolin i små buketter ( spar stammen till morgondagens soppa ) och tillsätt.
  5. Skiva aprikoserna och finhacka chilin och citrongräset och blanda ner det i bunken tillsammans med äppelbitarna.
  6. Pressa över citronen och salta. Vänd runt och blanda ner algerna.
  7. Ringla över olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept