Cashewnötsdipp

Från Efter tio

Ibland när man gör den här dippen kan det behövas mer vätska så att knivarna i mixern kan snurra. I så fall, lägg i en extra tomat eller tillsätt en skvätt vatten. Det beror på hur mycket vätska tomaterna innehåller eller vilken matberedare/mixer man har.

28 augusti 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 kvisttomater
  • 3 marinerade soltorkade tomater
  • 2 röda paprikor
  • 2 citroner
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 2 knivsuddar sambal oelek
  • 4 dl osaltade cashewnötter

Gör så här

  1. Lägg tomaterna och de soltorkade tomaterna i en matberedare och mixa.
  2. Dela, kärna ur och lägg i paprikorna.
  3. Pressa ner saften från citronerna och lägg i vitlöken och sambalen.
  4. Lägg i cashewnötterna och mixa till en dipp.
  5. Lägg över dippen i en serveringsskål och dekorera med ett blad.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept