Sparrispotatissallad med shitakesvamp

4

Du behöver

  • 10-15 sparrispotatisar
  • 16 shiitakesvampar
  • lite olivolja till stekning
  • 1 stänk tamarisoja eller en annan japansk soja
  • 2 nypa sesamfrön, svarta och vita
  • 1 ask mizuna sallad eller ruccola
  • 1 citron
  • 8 skivor hyvlad parmesanost

Gör så här

  1. Koka sparrispotatisen mjuk i vatten. Skiva potatisen i ätvänliga bitar. Tag en stekpanna och hetta upp den med lite olivolja. Stek svampen i några minuter tillsammans med tamarisojan. Lägg potatisen i en skål och lägg ner svampen. Blanda ner sesamfröna och mizunasalladen. Pressa över en citron och vänd runt försiktigt. Lägg över salladen på ett fat och lägg parmesanskivorna på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept