Du behöver

  • 1 muscatpumpa
  • 2 röda lökar
  • 2 liter grönsaksbuljong
  • 1 stor bitar ingefära
  • 2 knivsuddar sambal badjak
  • några nypor havssalt
  • lite olivolja till fräsning

Gör så här

  1. Skär av toppen på pumpan och ta bort kärnhuset . Gröp ur pumpaköttet med en kniv försiktigt . Soppan ska serveras ur den urgröpta pumpan. Skala och hacka rödlöken. Fräs rödlöken och pumpakötten i en stor kastrull i lite olivolja i några minuter. Häll på grönsaksbuljongen. Skala och dela ingefäran och lägg ner den tillsammans med sambalen .Låt soppan koka tills pumoan är mjuk . Det tar ca. 20 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer. Salta efter behag. Blir soppan för tjock så späd den med ytterligare lite buljong . Servera soppa varm i pumpan med lite hyvlad parmesan på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept