Lavendel- och nötpanerad kyckling

4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 limefrukter
  • 2 nypor havssalt
  • ett stänk sweet chili
  • lite olivolja

Lavendel- och nötpanering:

  • 0,5 dl pistagenötter
  • 1 dl mandel
  • 0,5 dl cashewnötter
  • 1 dl jordnötter

Gör så här

  1. Lägg kycklingfiléerna i en bunke. Pressa ner limefrukterna, salta och stänk på sweet chili. Blanda runt med lite olivolja. Låt det stå och dra. Lägg nötterna och lavendeln i en mixer och kör tills de blir grovt hackade. Ta upp kycklingfiléerna och vänd dem i nöt- och lavendelhacket. Lägg kycklingen på grillen och grilla i cirka 10 minuter på varje sida tills dom är genomgrillade.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept