Himmelsk, helig och underbar chokladkaka

Himmelsk, helig och underbar chokladkaka
Foto: Sara Palmquist
Från Nyhetsmorgon

En helt fantastisk chokladkaka som smälter i munnen. Man kan inte få nog!

11 juli 2008
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 dl torkade aprikoser
  • 1 dl torkade fikon
  • 300 g mörk blockchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 Paket digestivekex
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 dl grovt hackade hasselnötter
  • 2 dl pistagenötter
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl russin

Gör så här

  1. Hacka aprikoserna och fikonen. Koka upp en kastrull med vatten. Sänk temperaturen och ställ en rostfri bunke i kastrullen.
  2. Smält chokladen i vattenbadet. När chokladen har smält rör du ner vispgrädden och smular i kexen.
  3. Blanda i övriga ingredienser rör om ordentligt. Spar lite nötter till
  4. Dekoration.
  5. Ta en tårtform och klä den med smörpapper. Häll i chokladsmeten.
  6. Strö på resten av nötterna.
  7. Ställ in kakan i kylen och låt den stå tills den stelnat. Det tar ungefär 6 timmar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept