Grön Kamutsallad

4

Du behöver

  • 3 dl Kamut helkornsvete
  • 1 kruka basilika
  • några mynta blad
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl valfria nötter tex, pinjenötter, hasselnötter eller casewnötter
  • några nypor havssalt
  • Till servering en pressad citron och några drag med svartpepparkvarnen.

Gör så här

  1. Koka kamutvetet i vatten i 45min. Sila bort vattnet. Mixa basilikan , myntabladen, olivoljan, nötterna och havssaltet till en pesto.Hacka koriandern grovt . Blanda ihop kamutvetet med peston och koriandern.
  2. Servera med en pressad citron och några drag med svartpepparkvarnen.
  3. Psst.
  4. Kamut är ett egyptiskt helkornsvete. Det är inte alltid lätt att hitta. Det finns oftast i hälsokostbutiker. Men det går också bra med andra helkornsvete som dinkel-, durum- eller vanligt helkornsvete.
  5. Kamut är en äldre släkting till durumvete, stort korn och hög protein- och mineralhalt. Kamut hittades av en amerikansk flygare efter andra världskriget i en flera tusen år gamla egyptisk grav. Han skickade dem till en bonde i Montana, USA, som planterade dem och lyckades få fram en skörd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept