Fyllt ört- och fårostbröd

1

Du behöver

Degen:

  • 0,5 Paket jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 nypor havssalt
  • 1 riven morot
  • 10 dl siktat dinkelvetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • Fyllning:
  • 200 gram färskost
  • 2 dl svarta oliver utan kärnor
  • 1 Paket fetaost
  • 1 kruka grekisk basilika
  • 1 näve boveteskott
  • 1 nypa havssalt
  • Några drag med svartpepparkvarnen
  • Lite olivolja att ringla över

Gör så här

  1. Degen:
  2. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olivolja, salt och morot. Arbeta i mjölet efterhand. Låt degen jäsa i 60 minuter.
  3. Fyllning:
  4. Sätt ugnen på 190 grader. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper och lägg över den i en ugnsfast och smord form. Bred färskosten på degen. Hacka oliverna och lägg på dom. Smula över fetaosten. Klipp över basilikan och strö över boveteskotten. Salta och peppra. Ringla över lite olivolja. Vik ihop brödet och nyp ihop det med fingrarna. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept