Fyllda riccotasnurror

Du behöver

  • 0,5 pkt jäst
  • 4 dl fingervarmt vatten
  • 1 dl olivolja
  • några nypor havsalt
  • 12 dl ekologiskt vetemjöl
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka ruccola
  • 1 dl olivolja
  • några nypor havssalt
  • 400 g riccottaost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 g. smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt olivoljan och saltet.
  2. Arbeta i mjölet efter hand . Låt degen jäsa 30 minuter.
  3. Fyllngen :
  4. Lägg basilkan och ruccolan i en djup skål eller tillbringare. Häll i oljan och saltet. Mixa med en stavmixer.
  5. Lägg degen på ett bakbord. Häll på lite mjöloch kavla ut den till en rektangel. (Det är som att göra kanelbullar.)
  6. Fördela fyllningen och riccottan över degen. Rulla ihop till en lång rulle.Skär i bitar och lägg dom på en smord plåt.
  7. Låt jäsa 10-15 minuter.Grädda i ca 15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept