Dinkelpannkakstårta med bär

Du behöver

  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 4 dl dinkelmjöl
  • 50 g smör
  • 1 nypa havssalt
  • 5 dl vispgrädde
  • 3 dl flagad mandel
  • Blandade bär till toppning

Gör så här

  1. Blända hälften av mjölken med äggen och mjölet. Vispa till en smet. Tillsätt resten av mjölken. Smält smöret i pannkakslaggen. Häll smöret och saltet i smeten. Vispa igen tills allt är blandat. Hetta upp pannkakslaggen eller en stekpanna och häll i ett tunt lager smet. Sänk värmen lite. När smeten stelnar vänder du pannkakan och steker på andra sidan. Lägg pannkakorna på en tallrik. Vispa grädden. Lägg en pannkaka, varva med grädde, bär och mandel tills det blir en tårta. Dekorera med ätliga blommor.
  2. Psst! Jag gillar dinkel för att det är protein- och mineralrikt. Det är jordens äldsta sädesslag och som även kallas för Spelt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept