Dinkelfoccacia med fetaost

Du behöver

  • 1 foccacia bröd
  • 0,33 Paket jäst
  • 4 dl fingervarmt vatten
  • några nypor salt
  • 8 dl fullkornsdinkelmjöl (finns i hälsokostbutik)
  • 1 dl olivolja
  • 400 gr fetaost
  • en näve svarta sesamfrön, alt vita sesamfrön.
  • några nypor havssalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smula jästen i bunken som hör till
  2. Hushållsassistenten. Tillsätt det fingervarma vattnet. Rör tills jästen löst
  3. Sig. Tillsätt några nypor salt. Blanda i mjölet sakta efterhand. Kör degen
  4. Ordentligt. Det gör inget om den är lite klibbig eftersom det är fullkorn. Låt
  5. Degen jäsa i 30 minuter.
  6. Ta ut degen ur bunken och lägg den på ett bakbord. Tillsätt lite mer mjöl och knåda väl. Häll olivoljan på en plåt och tryck ut degen på plåten. Platta till den med händerna. Vänd degen så att olivoljan kommer på båda sidorna.
  7. Smula på fetaosten och strö över sesamfröna. Strö därefter över lite havssalt. Grädda i 20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept