Dinkelbulle med nötter

2

Du behöver

  • 125 g smör
  • 0,5 l mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 dl råsocker
  • 1 nypa havssalt
  • 1 msk kardemumma
  • 13 dl dinkelsikt

Fyllningen:

  • 1 dl råsocker
  • 1 msk kanel
  • 6 skivor hyvlat smör

Topping:

  • 2 dl blandade nötter, gärna pistagenötter, mandel och hasselnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och häll ner mjölken. Det ska vara 37 grader.
  3. Lägg jästen i en bunke och häll över degvätskan. Häll ner sockret, saltet och kardemumman och arbeta mjölet efter hand.
  4. Låt degen jäsa i 30 minuter. Kavla ut degen i två fyrkanter.
  5. Ta en smord plåt med kant och lägg i ena deghalvan.
  6. Lägg på sockret, kanelen och smöret som du hyvlar med en osthyvel.
  7. Lägg på den andra deghalvan. Toppa brödet med nötterna.
  8. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
  9. Ps: Den här degen kan du göra dagen innan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept