Chokladskorpor med lavendel

50 min
20
Chokladskorpor med lavendel
Foto: Fredrik Sandin Carlson
50 min
20

Du behöver

  • 3 st äggvitor
  • 3 st äggulor
  • 2 dl råsocker
  • 2 dl flagad mandel
  • 1 dl hel mandel
  • 2 msk torkad lavendel
  • 200 g hackad mörk choklad
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa äggvitorna med en elvisp till ett hårt skum. Blanda äggulorna och sockret i en annan skål. Vänd ner äggvitan i skålen med gulorna och sockret.
  3. Blanda ner den flagade mandeln och den hela mandeln. Lägg ner lavendeln och chokladen och rör runt.
  4. Blanda mjölet och bakpulvret och arbeta ner det i smeten.
  5. Lägg degen på ett mjölat bakbord. Forma degen till två längder och lägg dem på en smord plåt. Grädda i ugnen i cirka 35 minuter.
  6. Ta ut plåten och skär längderna på snedden i cirka 3 centimeter stora bitar. Vill du ha skorporna hårda, låt dem ligga framme och torka i ett dygn. Lägg dem annars i en lufttät burk.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept