Ölfisk

5

Du behöver

  • 500 g torskfilé
  • 2 st kokta hummerstjärtar
  • 0,5 dl pressad citron
  • salt
  • peppar
  • 4 msk olivolja
  • 1 st lök
  • 1 st tomat
  • 1 st grön paprika
  • 1 msk finhackad chilipeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st lagerblad
  • 1 dl vitt vin
  • 6 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl öl
  • 3 dl ris

Gör så här

  1. Dela fisken och hummerstjärtarna i bitar. Marinera dem i citronsaft, salt och peppar. Låt stå 1 tim i kylskåpet.
  2. Stek fisk- och hummerbitarna mycket lätt i olivolja i en stekpanna. Tillsätt genast hackad lök, tomat, paprika, chilipeppar, tomatpuré, lagerblad, saffran, vitt vin, fiskbuljong och öl. Strö i riset när blandningen börjar koka. Låt puttra under lock i 15-20 min. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept