Berusad kyckling

3

Du behöver

  • 1 st kyckling (ca 1,2 kg)
  • 0,5 st pressad citron
  • salt, svartpeppar
  • salt, vitpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st gula lökar
  • 1 dl vatten
  • 2 dl torr sherry
  • 10 st urkärnade gröna oliver
  • 1,5 dl mörk rom
  • 1 st vitlöksklyfta
  • vitpeppar efter behag
  • vattenkrasse, saffransris, matbananer och sallad till servering

Gör så här

  1. Dela kycklingen i 6-8 bitar och marinera dem med citronsaft, salt och svartpeppar. Låt stå i kylskåp 1 tim.
  2. Torka kycklingbitarna, krydda med salt och vitpeppar och bryn dem i olja tillsammans med skalade och skivade vitlöksklyftor. När kycklingen och vitlöken börjat få färg tillsätter du de gula lökarna skalade och skurna i bitar. Bryn lite till och häll på vatten och sherry. Låt småkoka under lock i 20 min. Tillsätt oliver, rom och pressad vitlök. Koka ca 20 min. Smaka av med vitpeppar.
  3. Garnera med vattenkrasse. Servera gärna med saffransris, stekta mogna matbananer samt grönsallad, och njut av den berusande smaken!
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept