Marinerade havskräftstjärtar

4

Du behöver

  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st lök
  • 1 st grön paprika
  • 2 dl torr sherry
  • 1 st pressad limefrukt
  • salt
  • vitpeppar
  • 0,5 st spansk peppar
  • 16 st havskräftstjärtar
  • 3 msk olivolja
  • persilja

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlök och lök. Skölj, kärna ur och skär den spanska pepparn i ringar.Blanda en marinad av sherry, limesaft, salt, vitpeppar, lökhack och spansk peppar. Låt kräftstjärtarna ligga i marinaden 1 tim i kylskåpet.
  2. Torka kräftsyjärtarna och stek dem snabbt på stark värme i olivolja i en stekpanna. Ta kräftstjärtarna från stekpannan och lägg dem på en tallrik. Sänk värmen och koka ihop marinaden tills den får en simmig konsistens. Tillsätt havskräftstjärtarna på nytt och garnera med hackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept