Getostfylld paprika med kryddkorv och grillad “tuppkam”

30 min
4
Getostfylld paprika med kryddkorv och grillad “tuppkam”
Foto: TV4

Blandade härliga smårätter, getostfylld paprika, ungerska korvar och en tuppkam.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Pálinka och Douglas Green Cabernet Sauvignon Shiraz.

17 mars 2010
Visa mer
30 min
4

Du behöver

Getostfylld paprika

  • 2 st röda paprikor
  • Getost mängd beroende på paprikastorlek

Grillad ”tuppkam”

  • 200 g fläsksvål med skinn
  • rödlök

Ungerska kryddkorvar

  • Finns i flera olika sorter, välj 2 olika

Gör så här

  1. Getostfylld paprika
    Kärna ur paprikan och fyll den med getost.
  2. Skiva paprikan innan servering.
  3. Grillad ”tuppkam”
    Skiva svålen i ca 1 cm tjocka skivor och snitta den i övre kant så de ser ut som en tuppkam.
  4. Grilla svålen över öppen eld och servera med tunt skivad rödlök.
  5. Ungerska kryddkorvar
    Den första, en mycket god och smakrik korv, tillverkad av det speciella "Mangalica"-köttet som har extra hög kvalitet. Den andra, Csabai Bondkorv, mild korv med paprika.
  6. Skiva korvarna i lagom tjocka skivor och servera med bröd (det går även utmärkt att använda dem i matlagning).
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept