Reisens sjömansbiff

Reisens sjömansbiff
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Reisens sjömansbiff

11 ingredienser

En gammal sjömansrätt, som fanns på Hotell Reisens matsedel, där kombinationen brynt biff, öl och potatis ger en speciell, lite besk smak.

Ingredienser

portioner
  • 500 g nötkött av innanlår
  • 5 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 2 tsk salt
  • vitpeppar, ur kvarn
  • 3 dl köttbuljong
  • 15 potatisar
  • 2 morötter
  • 33 cl öl [33 cl-flaska]
  • 2 lagerblad
  • persilja

Gör så här

  1. Skala, skiva och stek löken långsamt i smöret. Vispa ur pannan med lite vatten, spara skyn. Banka ut köttet i mycket tunna skivor och bryn dem, några få i taget, salta och peppra när de fått lite färg. Skär det stekta köttet i breda strimlor. Vispa ur pannan med buljongen och spara.
  2. Skala och skiva potatisen och morötterna och varva det med köttet i en stekgryta, potatis underst och överst, och salta och peppra mellan lagren. Slå över buljong och öl och lägg i lagerbladen.
  3. Koka grytan under lock i ugnen på 200° i ca 45 minuter eller tills potatisen och moroten är genomkokta. Strö rikligt med hackad persilja över och servera direkt ur grytan.