Reisens sjömansbiff

Reisens sjömansbiff
Foto: TV4

En gammal sjömansrätt, som fanns på Hotell Reisens matsedel, där kombinationen brynt biff, öl och potatis ger en speciell, lite besk smak.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g nötkött av innanlår
  • 5 medelstora gula lökar
  • 2 msk smör
  • 2 tsk salt
  • vitpeppar ur kvarn
  • 3 dl köttbuljong
  • 15 medelstora potatisar
  • 2 morötter
  • 1 33cl-flaska öl
  • 2 lagerblad
  • persilja

Gör så här

  1. Skala, skiva och stek löken långsamt i smöret. Vispa ur pannan med lite vatten, spara skyn. Banka ut köttet i mycket tunna skivor och bryn dem, några få i taget, salta och peppra när de fått lite färg. Skär det stekta köttet i breda strimlor. Vispa ur pannan med buljongen och spara.
  2. Skala och skiva potatisen och morötterna och varva det med köttet i en stekgryta, potatis underst och överst, och salta och peppra mellan lagren. Slå över buljong och öl och lägg i lagerbladen.
  3. Koka grytan under lock i ugnen på 200° i ca 45 minuter eller tills potatisen och moroten är genomkokta. Strö rikligt med hackad persilja över och servera direkt ur grytan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept