Regnbåge i gelé

Regnbåge i gelé
Foto: TV4

En riktig festrätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st regnbåge à ca 500 g
  • vatten
  • salt
  • Gelé:
  • 2 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 4 hela vitpepparkorn
  • 2 små lagerblad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 dl grovskuren purjolök
  • 1 liten morot, skivad
  • 3 gelatinblad
  • Garnering:
  • tomater, skivade
  • slanggurka, finskivad
  • sparrisknopp
  • gul paprika, strimlad

Sås:

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl finhackad dill
  • 2 msk hackad persilja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till gelén utom gelatinbladen i en kastrull. Koka utan lock tills hälften av vätskan finns kvar. Sila.
  2. Lägg under tiden gelatinbladen i lite kallt vatten. Krama upp dem och låt dem smälta i den varma buljongen.
  3. Ångkoka fisken sakta klar med lite lättsaltat vatten i en kastrullen. Ta upp fisken och ta bort skinnet.
  4. Lägg fisken på fat och garnera. Skeda gelén över och ställ fatet i kylen tills gelén stelnat.
  5. Blanda såsen och servera den till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept