Redd kycklingsoppa med curry

Redd kycklingsoppa med curry
Foto: TV4

Kycklingsoppa värmer gott en kulen dag. Den här har klassisk smak av curry och äpple. Vill du servera den som förrätt räcker receptet till 4 personer.

26 januari 2009
Visa mer
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 4 kycklinglår
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 liter buljong från kycklingkoket
  • smör till stekning
  • 2 gula lökar
  • 1 äpple
  • 1 morot
  • 1 msk curry
  • 0,5 dl grädde*
  • 1 dl kokt ris
  • 0,5 dl vetemjöl
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skala en lök och halva moroten och skär dem i grova bitar. Lägg kycklinglåren i en kastrull och häll på vatten. Lägg i lök, morot, vitpeppar och lagerblad och krydda med salt. Koka upp, skumma, lägg på locket och sjud på ganska svag värme i 45 minuter.
  2. Ta upp kycklingbitarna och sila buljongen. Ta bort köttet från benen och skär det i mindre bitar.
  3. Skala äpplet och den andra löken och finhacka dem. Fräs äpple, lök och curry i smör i en kastrull. Strö över mjölet, spä med varm buljong och låt koka ca 10 minuter. Spä med varm grädde.
  4. Skala och hacka resten av moroten och fräs den lätt i smör. Värm upp soppan sakta och tillsätt kokt kycklingkött, kokt ris och morot. Krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksmaskiner från kända varumärken

Köksmaskiner från kända varumärken Se fler

Fler goda recept