Red Novas saffranskladd med bitar av vit choklad

Red Novas saffranskladd med bitar av vit choklad
Foto: TV4

Red Novas saffranskladd med bitar av vit choklad

Av: Pär - Ludvika

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

ca 40 m

Red Novas saffranskladd med bitar av vit choklad - serveras med vispad grädde med mammas rårörda lingon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kladdkakan

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl mandelmassa, riven
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 150 g smör
  • 200 g vit choklad, varav 50 g hackad
  • 1 förp saffran (à 0,5 g)
  • 2 msk sirap
  • 3 ägg
  • 1 dl lingon
  • färsk citronmeliss, till dekoration
  • ströbröd, till formen
  • smör, till formen

Grädden

  • 3 dl vispgrädde
  • rårörda lingon

Gör så här

Kladdkakan

  1. Smöra och bröa en form med avtagbar kant.
  2. Blanda de torra ingredienserna utom saffranet.
  3. Smält smöret i en kastrull och ta sedan av den från plattan.
  4. Dela 150 g av den vita chokladen i bitar och låt smälta i smöret. Häll i saffranet och sirapen i smöret.
  5. Blanda sedan smörblandningen med de torra ingredienserna och rör sen i äggen.
  6. Hacka resten av den vita chokladen och häll i den och lingonen och blanda försiktigt.
  7. Häll smeten i formen och grädda på 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 15-20 min. Låt den svalna i kylen minst 1 timme.

Grädden

  1. Vispa grädden tills den är fluffig. Blanda i rårörda lingon tills grädden är lite rosa.