Alltiettpanna med kål och bönor

Alltiettpanna med kål och bönor
Foto: TV4

Perfekt för vardagsvegon är denna panna som rymmer hela middagen. Den kan förberedas kvällen före och sedan värmas när det är dags. Passa på när du kokar bönor och laga rejält mycket. Frys in i mindre påsar.

2 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 vitkålshuvud
  • 3 dl kokta vita bönor
  • 3 tomater
  • 250 g broccoli
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 kruka oregano
  • olivolja
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skär kålen i strimlor. Hetta upp en stekpanna och fräs kålen gyllenbrun i olivolja.
  2. Smörj en ugnssäker form och lägg kålen i bottnen, lägg sedan i bönorna, broccolin och tomatklyftorna. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll över tomatkrosset och ugnsbaka 25 minuter i 200°.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept