Värm ugnen till 200 °. Skölj och torka kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Skala vitlöksklyftorna. Lägg 4 av vitlöksklyftorna och de svarta oliverna i formen. Tvätta apelsinerna noga och skär den ena i klyftor. Riv skalet och pressa saften ur den andra apelsinen, ca 1 dl. Repa bladen av rosmarinkvisten.
Fyll kycklingen med apelsinklyftor, persilja, fyra av vitlöksklyftorna och hälften av rosmarinen. Stöt piri-pirin i mortel. Blanda rivet apelsinskal, salt, piri-piri, resterande rosmarin och olivolja. Gnid in kycklingen med blandningen. Sätt in kycklingen i nedre delen av ugnen.
Koka upp buljongtärningen med den pressade apelsinsaften, vatten och vin. Ös kycklingen ofta med buljongblandningen. Stek i 1 - 1 1/4 timme. Kontrollera att kycklingen är genomstekt genom att sticka i den tjockaste delen av låret. Är köttsaften klar och genomskinlig är kycklingen färdig.