Kryddat brännvin

Kryddat brännvin
Foto: TV4

Använd Renat eller annat okryddat brännvin med en alkoholhalt på omkring 40%. Eftersom smaken på bär och örter kan variera är det är det svårt att ange mängd och lagringstid. Du får helt enkelt pröva dig fram. Är den för stark kan du använda den som essens eller späda ut den med mera brännvin. De flesta örtsnapsar blir bättre av att lagras cirka ett år. Färska bär tål inte lika lång lagring.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

Gör så här

  1. Rensa och rengör kryddorna eller bären. Lägg dem i en ren glasburk och häll på så mycket brännvin att det fyller burken. Skruva på locket ordentligt.
  2. Ställ burken i rumstemperatur några dagar. Smaka av då och då. När kryddningen är lagom häller du över snapsen i en flaska och ställer den mörkt i rumstemperatur.
  3. När vätskan klarnat och ingredienserna sjunkit till botten häller du försiktigt över vätskan i en ny flaska utan att få med bottensatsen.
  4. Lagra essensen eller snapsen mörkt i rumstemperatur.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept