Kopparportens skaldjurs-spagetti

4

Du behöver

  • 600 gr valfria skaldjur tex tigerräkor, pilgrimsmusslor
  • blåmusslor, calamares, räkor, hummer mm
  • 300 g spagetti

Tomat-saffransås:

  • 1 kg tomater
  • 1 st gul lök finhackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk cayennepeppar
  • Färsk basilika, timjan och dragon
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl fiskbuljong från buljongtärning
  • ruccola sallad

Gör så här

  1. Skålla, skala och hacka tomaterna, riv vitlöken.
  2. Fräs löken i olivoljan i en gryta. Rör ner tomater
  3. Vin, socker, cayenne, saffran och fiskbuljong.
  4. Låt såsen sjuda i 25 min. Tillsätt de hackade örterna och
  5. Salt och peppar. Såsen skall vara kryddig.
  6. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  7. Marinera skaldjuren med citron, vitlök, chili och olivolja
  8. Steks på hög värme i en stekpanna.
  9. Blanda spagetti, sås och skaldjur i en kastrull, krydda med extra svartpeppar och salt.
  10. Serveras på tallrikar med rucculasallad på, ät och njut.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept