Kanin Gryta à la Ola

4

Du behöver

  • 1st kanin, ca 900gr
  • salt och peppar
  • 2 msk olja
  • 2,5 dl vitt vin
  • 150-200 gr blomkåls buketter
  • 150-200 gr broccoli buketter
  • 4 morrötter
  • 8 små potatisar
  • 1st timjan kvist
  • 1st rosmarin kvist
  • 1 vitlöks klyfta
  • 7,5 dl ljus vilt fond

Gör så här

  1. Stycka kaninen genom att skära bort bog och bringa. Hugg dem till mindre bitar och använd till fond. Skär loss stekar och sadel, men bena inte ur.
  2. Skär stekar och sadel i 10-12 bitar. Salta och peppra dem. Bryn dem ordentligt runt om i oljan.
  3. Ta upp köttet. Häll bort fettet, torka ur pannan. Lägg tillbaka köttet. Häll på vinet och låt det kocka nästan torrt.
  4. Skala och ansa eventuellt grönsakerna. Plocka buketter av blomkål och broccoli, skär morrötterna i stavar och potatisarna i jämna bitar.
  5. Lägg grönsakerna samt timjan, rosmarin och vitlöksklyftan i pannan. Häll på fonden.
  6. Låt koka upp under lock. Tag bort locket och koka tills ca 1/3 av fonden återstår.
  7. Servera rätten direkt ur pannan.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept