Recept på tzatziki

30 min
4
Recept på tzatziki
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Lättlagat

Tzatziki förknippas med Grekland men härstammar egentligen från Libanon. Den fräscha, vitlökspigga röran har ett brett användningsområde. Servera till grillat eller grytor, som garnering i soppor eller som dipp till grönsaksstavar eller chips.

Servera tzatziki som tillbehör till grillat!

9 juni 2011
Visa mer
30 min
4

Du behöver

Tzatziki

  • 2 st stora gurkor
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Tzatziki
    Skala och kärna ur gurkorna, riv dem på den grova sidan av rivjärnet och salta.
  2. Låt stå och dra i en bunke i cirka 5 minuter.
  3. Vattna sedan av gurkmassan genom att krama ur vätskan försiktigt med händerna eller en ren bakhandduk.
  4. Pressa i vitlöken i matlagningsyoghurten och blanda i gurkan. Salta och peppra.
  5. Låt gärna din tzatziki stå en halvtimme i kylen före serveringen så att smakerna mognar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept