Klassiska Wallenbergare

Wallenbergare
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Klassiska Wallenbergare

12 ingredienser

Denna suffléliknande färsanrättning är inte helt lätt att göra. Kanske mest därför att färsen är så lös. Det ska den vara om resultatet ska bli det rätta. Servera gärna med potatismos, lingon, ärter och eventuellt smält smör.

Ingredienser

portioner
  • 800 g ljus kalvfärs
  • salt
  • vitpeppar, från kvarn
  • 1 krm fyra kryddor
  • 8 äggulor
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl vitt färskt ströbröd
  • smör, till stekning
  • gröna ärtor, till servering
  • rårörda lingon, till servering
  • brynt smör, till servering
  • potatispuré, till servering

Gör så här

  1. Blandningen sker lättast i en matberedare. Blanda först färsen med salt, kryddor och äggulor.
  2. När färsen, som hela tiden hålls kall, är seg och homogen blandas grädden in lite i taget. Arbeta inte så mycket att färsen skär sig.
  3. Forma stora biffar och vänd i ströbröd. Stek i smör på låg värme.