Raw Oreo Cookie Ice Cream Sandwich

30 m + frystid
Raw Oreo Cookie Ice Cream Sandwich
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Raw food-glass i med kakdeg runt om. Glassen görs på cashewnötter, agavesirap och kokosolja.

Perfekta glassen som också mättar gott efter en dag på stranden. Den behöver inte förtinas för att njutas utav, utan går bra att bara skära direkt. Hur bra som helst! Du kan variera valnötterna till paranötter i degen och till macadamianötter i själva glassen. /Erica

Tips! Sweet cacao nibs går att byta ut mot raw cacao nibs eller hackad rå choklad.

21 juni 2015
Visa mer
30 m + frystid

Du behöver

Deg

  • 3 dl valnötter
  • 3 msk kakao
  • 5 droppar pepparmyntsolja
  • 5 dadlar
  • 1 nypa salt

Fyllning

  • 2 dl cashewnötter
  • 1 msk agavesirap
  • 6 msk vatten
  • 1 msk lecitin
  • 1 msk kokosolja, flytande
  • 1 dl sweet cacao nibs

Gör så här

  1. Kör valnötterna i en matberedare tills de är finhackade. Tillsätt övriga ingredienser. Det ska bli som en formbar deg. Spara hälften av degen tills översta lagret. Tryck ut den som en botten, cirka 1 cm hög.
  2. Gör kokosoljan flytande i ett ljummet vattenbad. Mixa ingredienserna till glassen, förutom sötade kakaonibs, i en mixer tills det har blivit en slät och len kräm. Vänd ned nibsen för hand med en slev.
  3. Fördela krämen 2-3 cm högt på bottnen. Ställ in i frysen i några timmar. Avvakta att lägga på det översta lagret med kakdeg tills glassen stelnat. Tryck ut resterande kakdeg och frys in igen ungefär 2 timmar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept