Raw food-tacos

40 m
4
Raw food-tacos
Foto: TV4
40 m
4

Du behöver

Tillbehör

  • 1 huvud ekologisk romansallad, används som wraps
  • valfri mängd rucola
  • ekologiska kalamataoliver
  • fröknäckebröd

Valnötsfärs

  • 5 dl valnötter
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk spiskummin
  • 4 tsk koriander
  • 2-4 tsk tamari

Tomatsalsa

  • 6 tomater
  • 1 röd paprika
  • 0,5 gul lök
  • 1 tsk chili (om ej för stark)
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • 1,5 dl soltorkade tomater
  • 2 msk olja
  • 1 dadel
  • ev. himalayasalt
  • 3 nypor svartpeppar

Marinerad svamp

  • 1 ask svamp, helst skogschampinjon eller portabello
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk tamari
  • 3 msk äppelcidervinäger

Marinerad rödlök

  • 3 rödlökar, finskivade
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 3 nypor salt
  • svartpeppar
  • ev 1 klick honung

Avokadopesto

  • 1 dl ekologisk bladspenat
  • 2-3 dl ekologisk rucola
  • 0,5 dl ekologisk pumpafrön
  • 1 ekologisk avokado
  • 1 dl färsk ekologisk basilika
  • 3 tsk citronsaft
  • 1 ekologisk klyfta vitlök
  • 1 msk bjäst/näringsjäst
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • basilika
  • pumpabröd

Gör så här

  1. Valnötsfärs
    Mixa allt snabbt i matberedare, valnötterna får inte mixas för länge då dem kan bli bittra.
  2. Tomatsalsa
    Mixa snabbt i matberedare, lägg i serveringsskål.
  3. Marinerad svamp
    Blanda tamari, olivolja och vinäger. Ringla över svampen.
  4. Rödlök
    Blanda ihop ingredienserna och låt stå till servering.
  5. Avokadopesto
    Mixa till krämig konsistens i matberedare. Lägg i serveringsskål och dekorera med pumpafrön och basilikablad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept