Raw food-tacos

Raw food-tacos
Foto: TV4

Raw food-tacos

Av: Angelina - Piteå

Från: Halv åtta hos mig

43 ingredienser

40 m

Vegansk tacos med valnötsfärs, avokadopesto, marinerad rödlök och svamp samt tomatsalsa.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Tillbehör

  • 1 romansallad, används som wraps (ekologisk)
  • rucolasallad
  • kalamataoliver (ekologiska)
  • fröknäckebröd

Valnötsfärs

  • 5 dl valnötter
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk malen spiskummin
  • 4 tsk koriander
  • 2-4 tsk tamarisoja

Tomatsalsa

  • 6 tomater
  • 1 röd paprika
  • 0,5 gul lök
  • 1 tsk chili (om ej för stark)
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • 1,5 dl soltorkade tomater
  • 2 msk olja
  • 1 dadlar
  • ev himalayasalt
  • 1-2 krm svartpeppar

Marinerad svamp

  • 250 g svamp (helst skogschampinjon eller portabello)
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk tamarisoja
  • 3 msk äppelcidervinäger

Marinerad rödlök

  • 3 rödlökar, finskivade
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1-2 krm salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk honung

Avokadopesto

  • 1 dl bladspenat (ekologisk)
  • 2-3 dl rucolasallad (ekologisk)
  • 0,5 dl pumpakärnor (ekologisk)
  • 1 avokado (ekologisk)
  • 1 dl färsk basilika (ekologisk)
  • 3 tsk citron, saft
  • 1 klyfta vitlök (ekologisk)
  • 1 msk bjäst/näringsjäst
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • basilika
  • pumpabröd

Gör så här

Valnötsfärs

  1. Mixa allt snabbt i matberedare, valnötterna får inte mixas för länge då dem kan bli bittra.

Tomatsalsa

  1. Mixa snabbt i matberedare, lägg i serveringsskål.

Marinerad svamp

  1. Blanda tamari, olivolja och vinäger. Ringla över svampen.

Rödlök

  1. Blanda ihop ingredienserna och låt stå till servering.

Avokadopesto

  1. Mixa till krämig konsistens i matberedare. Lägg i serveringsskål och dekorera med pumpafrön och basilikablad.