Raw cashewnötsglass med jordgubb eller choklad

Raw cashewnötsglass med jordgubb eller choklad
Foto: Katarina Di Leva
Josefine Jäger
Josefine Jäger

Raw cashewnötsglass med jordgubb eller choklad

13 ingredienser

20 m + frystid

Raw glass på cashewnötter är otroligt gott och krämigt, dessutom är det näringstätt och nyttigt! Smaksätt med jordgubb, choklad eller din favoritsmak!

Tips! Häll upp cashewnötsbasen i iskubsbehållare och frys in om du vill spara till senare!

Ingredienser

portioner

Cashewnötsbas

  • 2,5 dl cashewnötter, blötlagda i minst 6 timmar
  • 5 medjooldadlar
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 citron
  • 3,5 dl vatten
  • 0,5 tsk havssalt

Jordgubbsglass

  • 1 omgång cashewnötsbas, fryst
  • 15 färska jordgubbar (eller tinade)
  • 1 msk lönnsirap

Chokladglass

  • 1 omgång cashewnötsbas, fryst
  • 1 dl vatten (eller mandelmjölk)
  • 4 msk kakao
  • 1 msk lönnsirap

Gör så här

Cashewnötsbas

  1. Skölj cashewnötterna väl i kallt vatten. Kärna ur dadlarna. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Pressa citronen i en citruspress till 2 msk citronsaft. Mixa alla ingredienser i en kraftfull mixer – det ska bli helt slätt. Frys in glassen innan du smaksätter!

Jordgubbsglass

  1. Lägg cashewnötsbasen i mixerkannan. Låt tina i 8–10 minuter. Mixa cashewnötsbas, jordgubbar och lönnsirap slätt och krämigt. Fördela glassen i skålar, klart att servera.

Chokladglass

  1. Lägg cashewnötsbasen i mixerkannan. Låt tina i 8–10 minuter. Mixa cashewnötsbas, vatten eller mandelmjölk, kakao och lönnsirap slätt och krämigt. Fördela glassen i skålar, klart att servera.