Raw cashewnötsglass med jordgubb eller choklad

20 m + frystid
4
Raw cashewnötsglass med jordgubb eller choklad
Foto: Katarina Di Leva
20 m + frystid
4

Du behöver

Cashewnötsbas

  • 2,5 dl cashewnötter, blötlagda i minst 6 timmar
  • 5 medjool-dadlar
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 citron
  • 3,5 dl vatten
  • 0,5 tsk havssalt

Jordgubbsglass

  • 1 omgång cashewnötsbas, fryst
  • 15 färska eller tinade jordgubbar
  • 1 msk lönnsirap

Chokladglass

  • 1 omgång cashewnötsbas, fryst
  • 1 dl vatten eller mandelmjölk
  • 4 msk kakaopulver
  • 1 msk lönnsirap

Gör så här

  1. Cashewnötsbas
    Skölj cashewnötterna väl i kallt vatten. Kärna ur dadlarna. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Pressa citronen i en citruspress till 2 msk citronsaft. Mixa alla ingredienser i en kraftfull mixer – det ska bli helt slätt. Frys in glassen innan du smaksätter!
  2. Jordgubbsglass
    Lägg cashewnötsbasen i mixerkannan. Låt tina i 8–10 minuter. Mixa cashewnötsbas, jordgubbar och lönnsirap slätt och krämigt. Fördela glassen i skålar, klart att servera.
  3. Chokladglass
    Lägg cashewnötsbasen i mixerkannan. Låt tina i 8–10 minuter. Mixa cashewnötsbas, vatten eller mandelmjölk, kakao och lönnsirap slätt och krämigt. Fördela glassen i skålar, klart att servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept