Raw cashewcheesecake och raw brownie med hallonsås

45 m
6
Raw cashewcheesecake och raw brownie med hallonsås
Foto: TV4
45 m
6

Du behöver

Raw brownie

  • 2,25 dl valnötter
  • 3,4 dl dadlar, urkärnade
  • 1,1 dl raw kakaopulver
  • 1,5 tsk vaniljextrakt
  • 0,25 tsk salt
  • 4 tsk valnötter

Chokladtopping

  • 1,1 dl virgin kokosolja
  • 1,1 dl raw kakaopulver
  • 1,1 dl lönnsirap
  • 1 liten nypa salt
  • 0,25 tsk vaniljextrakt

Raw cashewcheesecake

  • 0,5 dl naturella cashewnötter, blötlagda i minst 5 timmar
  • 2 citroner, saften
  • 0,5 tsk vaniljextrakt
  • 3 msk raw kokosolja, smält
  • 3 msk raw honung
  • 2,25 dl hallon

Hallonsås

  • 2,25 dl frysta hallon
  • 1 msk lönnsirap

Gör så här

  1. Brownie
    Mixa 2,25 dl valnötter i en matberedare/mixer tills de är fint fördelade. Tillsätt de urkärnade dadlarna och mixa till en finmald och klibbig röra. Tillsätt kakaopulver, vanilj och salt och mixa.
  2. Tryck ut blandningen i en kvadratisk form så att den blir slät. Ställ in i frysen, cirka 10 minuter.
  3. Chokladtoppning
    Smält kokosoljan på låg värme i en medelstor kastrull.
  4. Ta bort från värmen och vispa i kakaopulver, sirap, salt och vanilj tills det blir en fin och smidig smet.
  5. Ta ut browniesarna från frysen och häll chokladtoppingen över brownien. Låt stå i frys i ca 20 minuter. Toppa med 4 tsk valnötter.
  6. Raw cashewcheesecake
    Värm kokosolja och honung tills det smälter.
  7. Häll alla ingredienser utom hallon i en kraftfull matberedare och blanda på hög hastighet till slät konsistens.
  8. Häll två tredjedelar av blandningen i en kastrull och rör den smidig.
  9. Tillsätt hallon till den återstående fyllningen i mixern och blanda på hög hastighet till slät.
  10. Häll på det första skiktet av fyllning. Häll sedan över det andra lagret med hallon. Placera i frysen tills fast. Ta ut ur frysen 30 minuter före servering.
  11. Hallonsås
    Blanda alla ingredienser i en mixer.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept