Ravioli med bönor och spenat

Ravioli med bönor och spenat
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ravioli med bönor och spenat

9 ingredienser

Ravioli med tomatsås i all ära, men här är det nya grepp som gäller. Bönor, spenat och morot ger både färg och spänst till den här rätten.

Ingredienser

portioner
  • 500 g färsk ravioli
  • 1 burk stora vita bönor [500 g]
  • 150 g spenat, grovskuren
  • 2 morötter, strimlade
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk majsstärkelse
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skär spenaten grovt och skala och strimla morötterna. Koka upp vitt vin och grönsaksbuljong och lägg i morötterna. Låt småputtra i 10 minuter.
  2. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
  3. Rör ut majsstärkelsen med 3 msk vatten. Häll ner i såsen och rör om. Häll ner de vita bönorna och koka upp. Lägg ner den kokta pastan och spenaten. Blanda försiktigt. Smaksätt med salt och peppar.