Ravioli med bönor och spenat

Ravioli med bönor och spenat
Foto: TV4

Ravioli med tomatsås i all ära, men här är det nya grepp som gäller. Bönor, spenat och morot ger både färg och spänst till den här rätten.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g färsk ravioli
  • 1 burk stora vita bönor, 500 g
  • 150 g spenat, grovskuren
  • 2 morötter, strimlade
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk majsstärkelse
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skär spenaten grovt och skala och strimla morötterna. Koka upp vitt vin och grönsaksbuljong och lägg i morötterna. Låt småputtra i 10 minuter.
  2. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
  3. Rör ut majsstärkelsen med 3 msk vatten. Häll ner i såsen och rör om. Häll ner de vita bönorna och koka upp. Lägg ner den kokta pastan och spenaten. Blanda försiktigt. Smaksätt med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept