Ravioli i het tomatsoppa med oregano

Ravioli i het tomatsoppa med oregano
Foto: TV4

Oregano och tomat står för mildhet, chili och vitlök för hetta. I denna färggranna soppa blandas de två. Och så lite pasta, för tuggmotståndet. Lättlagat och värmande. Färska ravioli kan bytas ut mot torkade tortellini.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g färska ostfyllda ravioli
  • 1 gul lök
  • 1 röd spansk peppar
  • olivolja att fräsa i
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl tomatjuice
  • 400 g paserade tomater
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • 1 knippa färsk oregano
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Dela chilifrukten i halvor på längden, kärna ur och strimla chilin fint. Skala och hacka vitlöken fint.
  2. Fräs lök, chili och vitlök i olivoljan. Slå över buljong, grädde, tomatjuice och passerade tomater. Låt småputtra i ca 20 minuter. Mixa i matberedare eller med stavmixer. Tillsätt eventuellt några matskedar vatten om soppan känns tjock. Koka upp soppan.
  3. Lägg i raviolin och låt den koka mjuk i soppan. Smaksätt med finhackad oregano, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept