Rårispannkakor med allt möjligt gott

POPULÄRT
Hippeplättar
Foto: Jenny Grimsgård
Ulrika Hoffer
Ulrika Hoffer

Rårispannkakor med allt möjligt gott

Av: Ulrika Hoffer

Från: Råsmart familj

5 ingredienser

Pannkakor på rismjöl som blir glutenfria om havremjölken är det. Recept från boken Råsmart familj.

Några populära varianter
- Lite, lite agavesirap som ringlas över, och lite kanel
- Mosad banan och hackade cashewnötter
- Finrivet äpple (eller osötad äpplemos), kanel och finhackade hasselnötter
- Hallon, frysta går bra, som mosas med lite limesaft och mynta eller ingefära
- Citron- eller limesaft och strödadlar

Ingredienser

portioner pannkakor
  • 2,5 dl rårismjöl
  • 4 dl havredryck
  • 1 krm vaniljpulver (eller 1 tsk kanel)
  • 6 ägg
  • kokosolja, till stekning

Gör så här

  1. Vispa mjöl, mjölk och vaniljpulver eller kanel.
  2. Knäck i äggen och vispa ned.
  3. Stek på medelvärme i kokosfett, det bör vara rejält med fett, för pannkakorna hänger inte ihop lika bra med mjöl som inte innehåller gluten.
  4. Servera pannkakorna med något av förslagen i tipsrutan.